úterý 5. dubna 2016

Haraburdí od Ivety-pokračování..

Další kus hůry vyčištěný!!a nám doma tentokrát přibylo spousta potřebných věcí-kýble,lopaty,korba na kolečka,kosa,hrábě...desítky květináčů a truhlíků i s podmiskami,a hlavně-stará veteš na moje kytičky...koše,dřevěný odšťavňovač,starý dřevěný "dědek" na naklepávání kosy(nebo na strouhání dřevěných šindelů?),chomout,staré okýnko-rám,dřevěný truhlík-teda spíš šuplík-truhlík z něj teprve bude...košťata z březového proutí(prý na slet čarodějnic),hadice na zalévání zahrady..bedýnky na ovoce.. dřevěné police klukům do dílny a stará dřevěná lékárnička-ta dostane taky nový kabátek,až na ni dojde čas..Jo,a thonetky židle.. Já už se vidím,jak budu řádit.zatím jsem to vše roztřídila,uklidila a vydrhla toto:(už to slouží jako květinový stolek na verandě) já už se vidím,jak recykluju!!!hned,jak mi to čas dovolí.Budu natírat,opravovat,vysazovat kytičkami..Až bude uklizený dvůr...

6 komentářů:

  1. No, Zdeni, ty si dlho ticho a zrazu napíšeš toho toľko!
    Zasmiala som sa nad hrajúcou poštárkou, to akoby si chcela robiť aj ranný dedinský budíček :-)
    Dreva ste si nadobudli hojne, nemusíš sa báť zimy! Ale chápem, že to hreje už teraz :-))))
    Páči sa mi chatka, záhradka, ale číslo jedna je to "haraburdie". Musím to dať do úvodzoviek, lebo aj pre mňa to predstavuje skôr poklad! Už sa teším na recykláciu, ty to dobre využiješ! Dúfam, že zdokumentuješ každú jednu vecičku!
    Páááá

    OdpovědětVymazat
  2. Panečku Zdeni ty jedeš už ve velkém :o). Staré věci mají své kouzlo, to znám.
    A s tím dřevem - to se musí vzít několikrát do ruky, než skončí v kamnech, takže zahřívá i během příprav.
    Měj se krásně.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že tou zásobou dřeva přivoláte příští pořádnou zimu se sněhem a mrazem. Jinak věřím, že ty staré poklady najdou své využití a budou sloužit dál. Hodně pohody.

    OdpovědětVymazat
  4. děkuju,holky!!To víte,že vše upotřebím a použiju!!vždyť každá ta věc má svoji duši.a kdyby mohla vyprávět...přeju krásný večer a nadcházející víkend!!Z.

    OdpovědětVymazat
  5. že by ta příští zima byla konečně Zima? ? :)
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  6. že by ta příští zima byla konečně Zima? ? :)
    Pavel

    OdpovědětVymazat