pondělí 14. srpna 2017

víkend

Tentokrát byl pracovní i odpočinkový. V sobotu jsem doma vařila na 2 dny,dělala jsem na sobotu svíčkovou a na neděli řízky a bramb.salát.Byly u nás hody(těch se já nezúčastňuju),omladina mi dopoledne pomohla a po obědě už byli na hřišti,kde probíhalo fotbalové utkání.Já jsem si ještě pouklízela,zalila všecky kytičky,stihla "drbárnu"se segrou,navštívit hřbitov a dát tu svíčku a mnou uvázanou kytičku(babička má výročí úmrtí)..I chvilku vyšívat jsem stihla. Večer jsem odjela do KOjetína-tady byly taky hody,ale ty opravdivé,krojované,s jarmarkem,s náměstím plným lidí,se spoustou krásných výstav. Šli jsme spat dost pozdě,dlouho jsme se na dvoře dívali z vířivky na hvězdičky... V neděli ráno jsme po snídani jsme vyrazili na náměstí,tady začínal už kulturní program.Stihla jsem si ještě koupit rifle(v Přerově jsem v pátek nesehnala),padly mi hned ty první,co jsem zkoušela.A pak už hurá za kulturou!Nejdřív jsme se šli podívat na jarmark(býval lepší!).A potom už tu byla jízda králů a krojovaný průvod.To byla krása!! Starosta předal hodové právo..Potom už začalo kult.vystoupení krojovaných souborů.Mezitím jsem byla na výstavě v MIC.krásné dřevořezby a ještě krásnější ilustrace.. Před polednem přijela Lucka se svým přítelem a šli jsme na oběd,pak jsme odjeli domů,já jsem šla spát,protože mě navštívila moje kamarádka migréna..Vzbudili mě po půl třetí odpoledne,ve 3 jsem se chtěla jít podívat do synagogy,kde byly dnes komentované prohlídky.Už dlouho jsem se tu chtěla podívat.A jsem ráda,že jsem tu byla,dozvěděla jsem se toho moc zajímavého o životě Židů tady v Kojetíně.Ani jsem se neodvážila fotit.Jen zvenku.Bývalou synagogu využívá v současné době Čs.církev husitská ke svým bohoslužbám.No,a když už jsme u těch sakrálních památek,tak jsem se šla podívat do kostela-teda jen na krajíček,jinak byl odpoledne kostel zavřený.. CEstou zpátky na náměstí jsem potkala Pepina s Iris,Žanetu a Klárinku.Šli jsme za Pavlem.chvilku jsme tu seděli a sledovali kulturu,ale tak strašně to řvalo,že jsme se rozhodli jít na pohár do naší oblíbené hospůdky-mimo jiné tu dnes hraje a zpívá další Pepíno z rodiny.A musím uznat,že zpívá nádherně!Písničky k poslechu,žádná divočina!Seděli jsme tu dlouho,dali jsme si spoustu dobrot,probírali všecko možné-potkali jsme se tu s Ireninou segrou a částí její rodiny.I ta hlava mě přestala večer bolet..Fotky nejsou,došly baterky-ale mám krásné zážitky..Ani se mi nechtělo domů..ale musela jsem,doma mě všichni čekali a ráno vstávám brzo do práce..Tak se snad zase všichni brzo setkáme..

4 komentáře:

  1. Zdenka moja, zas usilovná, ako včielka! Všetko doma nachystať deťom, aby si v nedeľu vyrazila, a k tomu všetko upratať, popolievať v záhrade, a utekať do K, to dá sakra zabrať! Nečuduj sa, že aj hlava potom povie svoje! Ale jedno je dobre - že medzi rodinkou a priateľmi aj zabudneš, že bolí :-)
    Asi by si male riešiť bývanie, deti sú dospelé a nepotrebujú už takú starostlivosť. Mala by si začať žiť pekne s Pavlom, dopriať si viac šťastia a lásky! No, veď ja viem, že rozhodovanie je ťažké a zložité, to len mne sa ľahko hovorí.
    Pááááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško,zatím to nejde,mám tu rodiče a nemůžu je nechat bez pomoci...Tím nechci říct,že čekám,až umřou,dotud dobře,dokud žijí...a zatím vůbec nevím,jak si budu zvykat...

      Vymazat
  2. Nádherné kroje, musí to být krásná podívaná i na ta vystoupení krojovaných souborů. Hezky sis prožila dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo,bylo to opět nádherné,já kojetínské hody miluju a vždycky se celý rok těším na ty další...

      Vymazat