pondělí 7. září 2015

Bouzov

Celý týden jsem měla v hlavě nějaký výlet.Samozřejmě na nějakou tu kulturní památku,když teď o 2 víkendech jsou Dny evropského kulturního dědictví,a tudíž na většinu památek je vstup zdarma nebo se slevou.Připravovala jsem na to miláčka,protože on jaksi moc památky nemusí...Ale co by pro mě neudělal...Hledala jsem,kde jsem ještě nebyla.Tak jsem si původně našla hrad Znojmo.A těšila se...
V ned.ráno jsem se probudila,venku zatáhlá obloha a za chvilku déšť.A k tomu foukal silný studený vítr.Naštvalo mě to,teda spíš zamrzelo-člověk se na něco těší,a musí změnit plány.počasí se neměnilo celé dopoledne..Miláček řekl-tak budem po obědě spát.Zalezla jsem si pod deku v ložnici a usnula tak tvrdě,že jsem ani neslyšela,že přijela švagrová.Až mě vzbudili-prý JEDEM.venku už svítilo zubaté sluníčko,ale vítr byl pořád.Oblečem si kožené věci a vyrážíme-i když né až do Znojma(třeba někdy příště),ale na Bouzov-ještě se po obloze honily mraky,a co kdyby začalo pršet..Je to blíž pro případný úprk domů..
Co Vám budu vykládat-samozřejmě-jako vždy-výlet super!!Hrad je nádherný,napříč studenému počasí tu bylo hodně návštěvníků-a to tak,že skupinky se navzájem potkávaly při výkladu.Interiér hradu je pěkně zachovalý,hrad je státní.Natáčelo se tu několik filmů i pohádek-asi nejznámější je "O princezně Jasněnce a létajícím ševci".V jednom ze sálů nám hrála  slečna na klavír.A zámecká kaple-ta vůně živých lilií-jak byly krásně naaranžované na oltáři.Škoda,že se v celém interiéru nesmělo fotit.
Do mých sbírek přibyly pohledy,turistická známka a samozřejmě zvoneček-jak jinak!
Při zpáteční cestě jsme se stavili na jídlo v kempu v Mohelnici a pak hurá směr KOjetín a já následně domů za svými puberťáky.NO,ale chybička se vloudila,druhé posádce došel benzín.Naštěstí jsme jim ho dovezli z benzinky v Lutíně.Teď už se tomu směju,ale včera mi do smíchu nebylo.Venku skoro tma,navíc se dost ochladilo..Ale všecko dobře dopadlo.


PS:Tak jsem pořád nakukovala do všech koutů hradu,jestli neuvidím Jíru nebo Jasněnku,a nic.Ale i tak-mádherný kulturní zážitek.Vřele doporučuju hrad navštívit.

2 komentáře:

  1. Hrad je krásny a dosť veľky, dík za foto, aspoň takto som ho mohla spoznať!
    Páčite sa mi, aká ste partia kožených nohavíc, zrejme odusevnenie pre motorky ešte od mladých rokov. To však nemyslím, že ste už v rokoch :-))))
    Ako hovorím vždy ja - sedemnásť a pol :-)
    Zdenička, ale aj nedeľný poobedný spánok za sychravého počasia ja výborný relax :-)
    Paaaa

    OdpovědětVymazat
  2. Na hradě princezny Jasněnky jsme taky byli...... doporučuji

    OdpovědětVymazat