pondělí 20. června 2016

Houpací kůň

Před několika lety jsem se čirou náhodou dostala se svojí kamarádkou k její mamince,která je moje krevní skupina.Taky pořád něco tvoří,recykluje,a hlavně hodně vyšívá(kde já se na ní hrabu...).Tenkrát mi ukazovala,na čem zrovna pracuje.Někdo jí podaroval starého houpacího koně a ona ho úplně krásně "dala do kupy"-byl zrovna dodělaný,natřený na bílo a ozdobený dekupáží.. Tak jsem si říkala,že by se mi taky líbilo opravit takového koníka.. Uteklo pár let.Na burzách a blešácích sice koníci byli,ale pro mě dát za kousek dřeva 1000,-kč a více-nepředstavitelná věc.Ale nějak jsem to neřešila.Říkala jsem si,že třeba se mi někdy poštěstí.. V sobotu jsem dojela do Kojetína.Pavel dělá na dvoře ze starých chlívků krásné letní posezení.Už je to skoro celé hotové,premiéra proběhne tuto sobotu,kdy já budu slavit svoje padesátiny..Podívám se k dílně a co nevidím?Špinavý(byl na půdě),odřený,ale pro mě krááásnýýý!!malý houpací kůň!!Je po Pavlovi a jeho sourozencích,tzn.,že má asi kolem 60 let.A UŽ JE MůJ!!Sice nejdřív bylo-nic,to se vyhodí..No,tak to teda ani náhodou!!(Ale já si stejně myslím,že mě Pája jen zkoušel a bylo mu hned jasný,že bez koně neodjedu..)Když to děcka viděly,tak už neříkaly vůbec nic,jen se držely za hlavu.Jsem řekla-nekomentujte...A tak kůň jel se mnou k nám domů. Dnes dostal pořádnou koupel a schnul na verandě..Barva už je koupená,ubrousky mám taky..tak jdu na to..Myslím,že tento týden to zvládnu,i když mám málo času.. PS:s výsledkem se Vám tu snad brzy pochlubím!

7 komentářů:

  1. Podobného koníka jsem si přinesla před necelým rokem domů - a už je na chalupě, natřený (u mne jak jinak?) na bílo a je krásný. Tak se těším na výsledek tohoto krasavce. Hodně pohody.

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, to je hezký, to mám sama radost.
    Už se na něj těším - bude nádherný (on je i teď) .....
    Krásné dny přeju. Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. No, Zdeni, akosi sa ti darí! Kočík je krásny, bábika v ňom, výšivka po prababičke - proste všetko super ladí!!!
    A koník bude tiež krásny, ako píše Jarka, už je teraz! Teším sa na tvoje "bavkanie" sa s ním, som rada, že ukážeš výsledok!
    Pááá

    OdpovědětVymazat
  4. Zdeni tak ten je parádní. A až ho dáš do kupy... Už teď se těším až nám ho nafotíš. Takové poklady máš.
    Zdeni přeji ti vše nejlepší, hlavně moc štěstí, zdraví, lásky.
    A mnoho šťastných kilometrů a pokladů. Měj se moc hezky, pa Z❤

    OdpovědětVymazat
  5. Zdeni, koník je nádherný!!! Pája Tě určitě jen zkoušel, však už Tě zná a ví co se Ti líbí. Už se těším až nám ho ukážeš v novém kabátku.
    Měj se krásně. Jana

    OdpovědětVymazat
  6. Tak s předstihem vše nejlepší ke kulatinám Zdeni. A koník je úžasný, mám tyhle věci také tak ráda...
    Ála

    OdpovědětVymazat
  7. Holky,moooc dík!!u nás doma se oslavy nikdy nějak moc nedělaly.až mám z toho trošku i bolení.strašně nerada jsem středem pozornosti..Ale na druhé straně se těším-Pavlovu rodinu mám ráda.Doma pak budem slavit s děckama ,s našima,se segrou a kamarádkama 2.7.-ale to už bude vpohodě,jen menší grilovačka u nás doma...

    OdpovědětVymazat